Virtual Reality indtager ejendomsbranchen

Teknologien Virtual Reality er for alvor ved at slå igennem, og nu benyttes den også i ejendomsbranchen, hvor Lokalebasen.dk’s virtuelle ture af lejemål nu vil kunne ses i VR.

Virtual Reality har været på banen i mange år, men er nu ved at slå igennem på det brede marked. De fleste forbinder VR med computerspil, men der er rent faktisk et utal af muligheder, teknologien byder på.

Virtual Reality gør det muligt at teleportere sig til et andet sted, og giver en følelse af, at man rent faktisk kan befinde sig andre steder. Flere beskriver det som en interaktiv fantasiverden, hvor alt er muligt. Fx kan man prøve at udføre en hjerteoperation eller gå på opdagelse i spændende grotter og huler rundt omkring i verdenen.

Fremtidens promovering

Teknologiens banebrydende evne til at stimulere en digital virkelighedsnær oplevelse muliggør, at virksomheder i fremtiden kan markedsføre sig selv på en ny og innovativ facon.

Nu har teknologien også sat sit aftryk på ejendomsbranchen, da udlejningsportalen Lokalebasen.dks virtuelle ture af ledige lejemål, nu også kan ses i Virtual Reality, når man påfører sig et par VR-briller.

Man kan altså på den måde gå på opdagelse i ledige kontorlokaler til lejer, og få en følelse af, at man rent fysisk bevæger sig rundt i kontoret.

”Det vil betyde, at de via deres smartphone vil få en følelse af, at de fysisk træder ind i lejemålene, hvorfor de vil kunne gå på opdagelse. Det er en helt ny måde at se lejemål på online, og det vil skabe værdi hele vejen rundt,” siger Matt Marsh, der er fotograf hos Lokalebasen.dk.

Effektiviseret udlejningsproces

Når man har et kontorlokale til leje eller et anden form for erhvervslokale til leje, så kan det være en tidskrævende proces at finde lejere til at udfylde sine ledige erhvervskvadratmeter.

En virtual tur, der nu kan vises i Virtual Reality, vil ifølge Matt Marsh være med til at fremskynde og effektivisere den proces betydeligt – det bliver nemlig nemmere for både udlejer og lejer.

De potentielle lejere af et lejemål får nemlig mulighed for at gå på opdagelse i lejemålet og på den måde få dannet sig et realistisk indtryk af lejemålet via sin smartphone eller computer. De får altså en bedre idé om fx, hvilke kontorlokaler til leje der er mest relevante. Og dermed kan de nøjes med kun at få fremvisninger på disse, hvilket vil i sidste ende også vil spare tid for udlejer, der i nogle tilfælde bruger meget tid på at fremvise lokaler.

Læs mere: Fremvis dine lejemål med Virtual Reality

Google Streetview – Lad online brugere komme ‘indenfor’

Hvad er Virtual Reality?

Fik du læst? 
Få kontor i Kødbyens kreative kontorhotel