Tips til at finde kontorlokaler i byen

Indimellem er det tid til at finde nye kontorlokaler. Om det skyldes besparelser, udvidelse grundet flere medarbejdere eller blot tid til fornyelse, er ligegyldigt. Fornyelse skal til fra tid til anden, og dette gælder altså også i forbindelse med kontorlokaler. At finde kontorlokaler i byen kan være svært. Man er mange om buddet, samtidig med at kontorlokalerne selvfølgelig skal matche med virksomheden. Kontorlokaler fungerer nemlig som en slags visitkort for virksomheden. Hvis du er på udkig efter nye kontorlokaler i byen, kan du her få tips til netop dette.

Overvej nøje dine kontorlokalers behov

Virksomheder er ekstremt forskellige fra hinanden, og derfor er deres krav til kontorer også vidt forskellige. Overvej nøje virksomhedens behov for netop sine kontorlokaler og gå så på jagt efter matchende lokaler. Er der behov for en form for showroom? Så vil store, lyse og indbydende lokaler klart være en fordel. Skal lokalerne huse en masse medarbejderes skriveborde? Så må kontorlokalerne gerne være moderniseret, have køkkenadgang og god plads. Overvej ligeledes, hvorvidt der skal være plads til reception og mødelokaler.

Læg et realistisk budget

Ligesom med alt andet her i livet er det vigtigt at lægge et realistisk budget. Hvor meget har virksomheden mulighed for at betale i husleje hver måned? Det er i langt de fleste tilfælde en dårlig idé at have en så høj husleje, at det går udover andre aspekter i virksomheden såsom møblering og medarbejdergoder. Her kan det være en fordel at rykke kontorlokalerne væk fra centrum for derfor at få flere kvadratmeter for pengene. Dog kan det i nogle tilfælde være en nødvendighed at vælge en central placering med høj husleje, da alle byens fordele hurtigt kan tilgås.

Tænk over kontormålets energiklasse

Når et kontormål skal vælges, er det typisk beliggenhed, størrelse, husleje, parkeringsforhold, udseende og lignende, der spiller de største roller. Alle disse emner er også vigtige – men du skal ligeledes huske at tænke over kontormålets energiklasse. Selvom huslejen virker billig, kan virksomheden hurtigt bruge mange penge på at opvarme kontormålet grundet lav energiklasse. En højere husleje på et lejemål med bedre energiklasse kan dermed være bedre. I disse kontorlejemål er indeklimaet typisk også bedre, hvilket spiller en stor rolle for medarbejdernes trivsel og produktivitet.

Læs mere her:
Sådan finder du det rette kontor og arbejdsmiljø til din virksomhed
Find et perfekt kontor til dit firma
Her er 5 vigtige overvejelser før lejekontrakten underskrives

Skriv et svar