Ny rekord i hovedstaden i antallet af tomme butikker

I 17 år er der ikke set et lige så højt antal af tomme butikslokaler i København som nu. Specielt indre by oplever et større udbud af nye butiksarealer, og på længere sigt vil markedet få lavere tomgang, da markedet formentlig vil tilpasse sig. På kort sigt kan der dog blive udløst endnu flere tomme kvadratmeter i hovedstaden på grund af Corona-krisen.
Dog skyldes den nye rekord ikke Corona-krisen. Inden Corona-virussen for alvor brød ud i Danmark, oplevede København by, Hovedstaden, Frederiksberg, Dragør og Tårnby nemlig også sit højeste butikslokaleudbud i 17 år. De seneste tre kvartaler er udbuddet i København steget, og dette står i kontrast til resten af Danmark. På landsplan toppede udbuddet af butiksarealer nemlig ved årsskiftet, hvorefter det faldt i det andet kvartal.

Masser af kontorlokaler og mødelokaler i København K

Med disse nye tal er der altså ingen tvivl om, at der er gode muligheder for erhvervsdrivende at finde ledige kontorlokaler og mødelokaler i København K. Det samme gør sig gældende for kursuslokaler og konferencelokaler i København K – udbuddet er stort. Det betyder, at iværksættere har gode chancer for at finde netop de lokaler, der passer til virksomhedens behov.
Derudover betyder det, at mange kan indgå i dialog med diverse udlejere i handlen om lejekontrakten. Her kan det dermed blive en mulighed for nogle erhvervsdrivende at aftale leje bestemt af omsætning eller kortere opsigelsestid. Denne udvikling må i den grad siges at komme lejere til gode.

København by udgør 10 % af landets butiksarealer

Udbuddet af butikslokaler i København by er i øjeblikket på seks procent af det samlede butiksareal. Det betyder, at der er sket en tredobling af niveauet siden 2016, hvor udbuddet udgjorde 2,3 procent. Samlet set har København by omkring 1,3 millioner butikskvadratmeter – og dette svarer til omtrent 10 procent af landets samlede butiksarealer. Udregnes butikskvadratmeterne for Københavns omegn, er der tale om næsten 900.000 kvadratmeter butikker.
Der er altså stor valgfrihed i øjeblikket, hvis virksomheder har et ønske om at finde kontorlokaler eller mødelokaler i København K. Dette kan gøre det meget nemmere for erhvervsdrivende at finde drømmeplaceringen med alle de faciliteter, som er ønsket.