Mødelokalet er vigtigt, men husk brugerinvolvering til din næste konference

Når man som leder eller chef skal holde en konference for sine medarbejdere, er det ikke nok, at mødelokalet er smukt, eller at man har tænkt på, hvilket konferencecenter eller hvilke konferencelokale man skal bruge.
Det absolut vigtigste, når det kommer til en god konference, er brugerinvolvering. I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du kan indtænke brugerinvolvering, så dine medarbejdere bliver mere aktive til din næste konference.

Overvej de fysiske rammer

Jo, det er vigtigt med de rette fysiske rammer, og nogle gange kan de fysiske rammer også være en hæmsko.
Nogle medarbejdere bryder sig ikke om at tale i store forsamlinger, og derfor kan et mødelokale, et konferencecenter eller store konferencelokaler være intimiderende. Måske kan det være en idé at droppe det fysiske mødelokale og i stedet holde konferencer online.
Ved at holde konferencer online kan medarbejderne mere anonymt give deres mening til kende, og de føler sig måske mere villige til at deltage aktivt i konferencen. Ved at droppe det fysiske mødelokale, konferencecenter eller de store konferencelokaler, kan du faktisk skabe større grobund for deltagelse.
Hvis du insisterer på at holde dine konferencer i et mødelokale, konferencecenter eller i konferencelokaler, kan du også overveje, hvordan du sætter dine medarbejdere sammen. Sæt dem ved runde borde – så opfordrer du i højere grad til samtale.

Giv dine medarbejdere opgaver i pauserne

For at sikre, at dine medarbejdere deltager aktivt i konferencen og reflekterer aktivt over den information, de har fået, kan du bede dem om at løse mindre opgaver i pauserne.
Bed dem om at mødes et par stykker i et mødelokale, i et mindre rum i konferencecentret eller i et af konferencelokalerne for at diskutere, hvad der er blevet sagt til oplæggene. Ved at sætte dem sammen i et mødelokale, sikrer du, at dine medarbejdere på den måde faktisk får reflekteret over, hvad der er blevet sagt, og du sikrer, at dine medarbejdere taler sammen på en konstruktiv måde.
Jo, det rette mødelokale eller konferencecenter er vigtigt, og det er også vigtigt, at din konference finder sted i flotte konferencelokaler. Det er dog vigtigere, at dine medarbejdere deltager aktivt i det, der foregår i mødelokalet. Ved at følge de to råd, vi har givet i denne artikel, kan du sikre, at dine medarbejdere har lært noget og ikke blot har siddet i et mødelokale hele dagen.