Københavns omegn har den højeste tomgangsprocent

København Omegn, der omfatter Gentofte, Lyngby, Brøndby, Taastrup, Rødovre, Hvidovre samt Gladsaxe, har aktuelt en tre gange så høj tomgangsprocent på erhvervslejemål sammenlignet med landets øvrige regioner uden for København. Det viser ny statistisk fra Lokalebasen.dk.

I alt står 14,7 procent af erhvervslokaler tomme i Københavns Omegn, og gennemsnitligt ligger tomgangsprocenten på 6,1 procentpoint på landsplan.

Markant udvikling i Københavns Omegn

Som det eneste sted i landet tegner der sig en markant udvikling i tomgangen i Københavns Omegn. På blot to år er tomgangen nemlig steget hele 39,7 procent og altså fra 10,7 til 14,7 procentpoint. Det er især ledige annoncerede kontorkvadratmeter, der skyder tomgangen i vejret – en stigning på hele 84,6 procent. I 2013 var der 735.000 annoncerede kontorkvadratmeter op imod 1.357.000 kvadratmeter i 2016.

Også i Københavns By findes en høj tomgang for erhvervslejemål. Den aktuelle tomgang ligger på 8,0 procentpoint og er dermed landet næsthøjeste. Tomgangen har været mere jævn, men støt stigende og lå i 2013 på 7,6 procentpoint. Dette er dog på trods af et arbejdsmarked i fremdrift, samt at flere kontorejendomme er konverteret til boliger.

Læs mere: Københavns Omegn har landets højeste tomgang