Et sundt indeklima er alfa og omega i kontormiljøer

Uanset om du driver en mindre eller større virksomhed, er indeklimaet på arbejdspladsen vigtigt for din og medarbejdernes performance og sundhed. Det er vigtigt at have et sundt indeklima for øje, når du vælger kontor, da et dårligt indeklima kan give gener som hovedpine og svimmelhed, hvilke øger sygefravær og mindsker effektiviteten. Derudover spreder forkølelse og influenza sig også med lynets hast i miljøer med dårligt indeklima.

Øg dine medarbejderes produktivitet

Indeklimaet på din arbejdsplads har stor betydning for medarbejdernes trivsel og generelle sundhed. Du kan nemlig mindske sygefraværet og øge produktiviteten, hvis du sørger for at skabe et kontormiljø med et sundt indeklima. I dag foregår meget kontorarbejde foran den samme skærm flere timer ad gangen, og derfor skal der også være et sundt miljø, således dine medarbejdere kan præstere effektivt hele dagen. Mange arbejdspladser benytter sig af naturlig udluftning, hvor døre og vinduer åbnes, således der kommer frisk luft og gennemtræk i lokalet. I Danmark har vi dog vekslende vejrforhold året rundt, hvilket påvirker, hvor ofte og hvornår der luftes naturligt ud. For at opnå et optimalt og sundt indeklima skal temperaturen være stabil og ikke have for store udsving i løbet af en arbejdsdag. Derudover må den konstante temperatur i lokalerne heller ikke være hverken for høj eller lav, hvilket også gælder luftfugtigheden. De vekslende vejrforhold i landet har dog efterhånden betydet, at mange arbejdspladser ikke får luftet lige så meget ud, som de burde. I de kølige måneder bliver det nemlig hurtigt fugtigt og koldt, og i de lune måneder strømmer det ind med varme.

Benyt komfortventilation på din arbejdsplads

Lad den naturlige udluftning være et supplement til en mere mekanisk udluftning i form af komfortventilation. Komfortventilation er nemlig en langt mere effektiv og sund udluftning end den naturlige. Du og dine medarbejdere vil nemlig opleve, at luften cirkuleres i samtlige lokaler, og den skiftes ud flere gange i timen. Med komfortventilation undgår du et forhøjet niveau af CO2 i luften, som netop er det, der giver gener som hovedpine og svimmelhed. Der er ingen tvivl om, at installationen af en komfortventilation er en lidt dyrere affære, men på længere sigt kan den øge dine medarbejderes performance og sundhed, hvilket er en rigtig god investering, der forhåbentlig kan ses på bundlinjen.