Bæredygtigt fyrtårnskontor i Københavns Havn

Aller længst ude, lige på spidsen af Langelinjekaj står ’Pakhuset På Østerbro’. Med sin rustrøde facade og skindende vinduer lyser den op som et fyrtårn og byder både krydstogtskibe og medarbejdere velkomne til en dag i Københavns Havn.

Pakhuset stod færdig i 2015 og kunne med sine 16.500 lukrative kvadratmeter med i alt 850 arbejdsstationer tage imod både længerevarende og kortsigtede lejere, der dermed fik frisk luft og havudsigt fra hele tre sider. Men det er ikke kun udendørsarealerne, der kan imponere.

“Der er tale om en dybt fascinerende kontorbygning med en betagende facade, som allerede har skabt betydelig opmærksomhed og med et toplækkert interiør, der kan få selv de mest kræsne kendere og eksperter til at vælte bagover i begejstring.”

“Kvaliteten er svimlende overbevisende – glem alt om kedelige hvide akustiklofter, her er trælameller i asketræ belagt med sorte akustikmåtter. Hele bygningen dufter bogstavelig talt af naturmaterialer,” beskriver Susan Lintrup fra Lintrup & Norgart.

Kigger man på, hvem der står bag projektet, forstår man dog også straks, hvilken kaliber vi er i. Udover Pakhuset På Østerbro, har Lundgaard & Tranberg Arkitekter desuden tegnet Axel Towers, New Nordic Louisiana samt moderniseringen af Statens Naturhistoriske Museum.

Naturmaterialer og bærdygtighed hand i hånd

Pakhuset På Østerbro er dog ikke kun en fryd for øjet, det er også rart at være i. Naturmaterialerne går dermed i samspil med visionen om at skabe nytænkende bæredygtighed.

Med et nyt energi- og indeklimakoncept og brug af grundvand til afkøling har man sammen med en hybrid ventilation sikret en høj energieffektivitet. Man forventer herved at have skabt en halvering af det normale vandforbrug, og helt op til 70 % i varmeomkostninger.

Mere information om På Østerbros erhvervsejendomme.