Tips til afholdelse af seminarer, møder og workshops i København K

For at afholde et succesfuldt seminar, møde eller workshop er det nødvendigt at skabe et godt engagement. Her anvender arrangørerne typisk den velkendte skabelon med fagligt oplæg først, fælles diskussion efterfølgende og afsluttende opgave med at skrive på en post-it. Dette er i og for sig fint – men du kan klart skabe rammer for et bedre seminar, møde eller workshop. Få her nogle tips til, hvordan du netop gør dette.

Find gode konferencelokaler og mødelokaler i København K

For at seminaret, mødet eller workshoppen kan finde sted, gælder det selvfølgelig om at have fundet gode lokaler. Først skal du altså på jagt efter inspirerende mødelokaler i København K eller rummelige kursuslokaler og konferencelokaler i København K. Her er det vigtigt at overveje beliggenheden af mødelokaler i København K, prisen for konferencelokalerne i København K samt de teknologiske behov for kursuslokalerne. Slutteligt er det ligeledes nødvendigt at stedet tilbyder gode mødepakker samt andet forplejning.

Det er deltagerne, som er på arbejde

Under et seminar, møde eller workshop er det vigtigt at huske på, at det rent faktisk er deltagerne, som er på arbejde. Derfor skal arrangementet være aktiverende, resultatorienteret og nyskabende. Dette sætter gang i deltagernes idéer, processer og projekter, hvor deltagerne virkelig får mulighed for at udveksle erfaringer og viden.
Derfor skal deltagerne både tage og give. De skal dele deres egen viden, idéer og erfaringer – men de skal samtidig også være modtagelige over for at lære noget nyt. Dette kan f.eks. gøres ved, at der planlægges enkle – men overraskende – aktiviteter.

Kræver formålet en åben eller lukket model?

Det er essentielt at afklare, hvad formålet med seminaret, mødet eller workshoppen er. Herefter kan man nemlig vælge den bedste model: Et åbent eller lukket arrangement. Åbne arrangementer er bedst til brainstorming og rammesprængning. Her skal deltagerne bestå af en broget deltagergruppe, hvor de kan udfordre hinanden. Her skal der tænkes vildt og nyt, og arrangementet skal derfor ses som værende et socialt laboratorie.
Er formålet med arrangementet derimod at udarbejde løsninger til specifikke problematikker eller udarbejde specifikke aktiviteter, tiltag eller produkter, er en mere passende model i stedet et lukket arrangement. Her skal deltagerlisten håndplukkes, således relevante erfaringer og kompetencer i problematikken eller fagområdet er dækket. Herved er deltagerne kendt på forhånd, hvilket betyder, at indholdet kan skræddersyes efter deres niveau af viden. I lukkede arrangementer er det fordelagtigt at udarbejde rammer, som lægger op til konkrete løsninger af opgaver.