Sådan har erhvervsleje udviklet sig i København

Stigende beskæftigelse og økonomisk fremgang for hele Danmark har medvirket til, at markedet inden for erhvervsleje i København lider. Forstået på den måde, at udlejerne har det godt, men lejerne slås om at få fat i de rester, der er tilbage. For lige nu befinder vi os på det laveste niveau i syv år. Der bliver ikke udbudt mange erhvervslejemål i hovedstaden, fordi der ganske enkelt ikke er flere – og der bliver ikke bygget nok til at mætte efterspørgslen.

Det er særligt i København og Region Sjælland, hvor det står slemt til med antallet af ledige lejemål til erhverv. Andre landsdele har nogle flere ledige, men der tegner sig et generelt billede for de danske storbyer, hvor København selvfølgelig topper listen over de mest populære steder at stifte virksomhed. Og det er naturligvis også det klart dyreste sted i Danmark.

Finanskrisen lagde mange kontorer øde

I København og Nordsjælland stod der i løbet af finanskrisen masser af ledige erhvervslejemål. Men opsvinget har betydet, at folk er begyndt at bruge penge igen, og der er flere, der starter egen virksomhed og tør satse på det frem for at være almindelig lønmodtager. De kontorer, der lå øde for bare fem år siden, er for længst besat.

København rummer intet mindre end en fjerdedel af alle landets erhvervskontorer. Men med en stigende befolkningstilvækst bliver det ikke nemmere at finde lokaler for virksomheder, der finder det attraktivt at bosætte sig i hovedstaden. Det er dels dyrere, og det kan tage meget længere tid at finde noget, hvis det lykkes, før tålmodigheden slipper op.

Et sundhedstegn med få ledige lejemål

Der er naturligvis også gode ting ved, at der er så få ledige kontorer. Der er opsving i økonomien, og det gavner hele befolkningen, at virksomhederne er begyndt at købe og sælge til hinanden igen. Der er tiltro til, at markedet er stabilt. Det gør det unægteligt sværere for nye virksomheder at finde en ledig grund i København, fordi et lavere udbud og stigende efterspørgsel er med til at øge priserne.

Vil man holde udgifterne nede til sin nye virksomhed, ser det sort ud med et kontor i hovedstaden. De hænger ikke på træerne, og skulle der endelig dumpe et ned i hænderne på en, er det ofte et dyrt bekendtskab. Det er derfor primært større og mere etablerede firmaer, der har råd til at leje i København, og de små må se tiden tålmodigt an.

Vil du gøre dig forhåbning om at finde noget ledigt, er det bedste sted at lede på diverse online ejendomsportaler, hvor der løbende bliver slået ledige lokaler op. Eller også skal du kende nogen, der har gode kontakter inden for erhvervslejemål i København.