Fif til at skabe et positivt åbent kontorlandskab

02.01.2020 10:40

Med et åbent kontorlandskab gives der plads til samarbejde og sparring medarbejderne imellem. Dette kan i den grad være med til at skabe innovation og fællesskab. Dog er det vigtigt, at de rigtige rammer sættes for det åbne kontorlandskab, hvis ikke de ansatte skal føle sig unødigt forstyrret i deres arbejde. Du får her nogle fif til, hvordan du netop skaber et positivt åbent kontorlandskab. 

Opstil skillevægge af let materiale

Opstår der mange forstyrrelser og støj fra visse områder på kontoret, kan dette med fordel løses ved at opstille skillevægge. Dette kan f.eks. være en fordel ved travle områder såsom døren mod toilettet, køkkenet eller kopimaskinen. Vælg helst skillevægge af lette materialer, således de ansatte selv kan flytte rundt på skillevæggene. På denne måde kan de nemt kreere små arbejdsområder selv, som tilpasses deres behov. Dette kan f.eks. være ved arbejde i teams eller sparring med hinanden.

Tilgodese de introverte medarbejderes behov

Et åbent kontormiljø er på papiret en super god løsning til kreative arbejdsmiljøer. Dog er det for nogle mennesketyper lidt af en udfordring. Ekstroverte personlighedstyper vil ofte opleve store fordele ved åbne kontorlandskaber, da de får energi af at sparre med hinanden. Introverte personlighedstyper vil derimod føle sig forstyrret og kan faktisk have svært ved at udføre deres arbejde. Disse behov skal selvfølgelig tilgodeses. Ønsker nogle medarbejdere at have en hjemmedag om ugen til at udføre deres arbejde, kan det klart være en fordel at tilgodese dette behov. 

Hav godt styr på indretningen

Åbne kontorlandskaber stiller ekstra høje krav til indretningen af lokalet. Dette gælder både i forhold til ventilation, inventar, belysning og akustik. Er disse områder ikke for øje under indretningen af det store kontorlandskab, kan det virkelig påvirke medarbejderne negativt. Gode ventilationsanlæg, ergonomiske kontormøbler, kombination af naturligt dagslys og kunstigt lys samt akustikforbedrende elementer er alt sammen vigtigt at tænke ind i indretningen.  

Placer medarbejderne strategisk

Placeringen af medarbejderne bør ikke ske tilfældigt på kontorer – og i særdeleshed ikke i åbne kontorlandskaber. Her er det ekstremt vigtigt at placere de ansatte strategisk, således de forstyrrer hinanden så lidt som muligt. Medarbejdere, der taler meget i telefon, bør placeres i ét område, så de ikke forstyrrer ansatte med opgaver af høj koncentration. Medarbejdere, som arbejder i teams, bør selvfølgelig placeres tæt på hinanden, således de ikke taler på tværs af kontoret.

Søg efter kontorlokaler

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg både inden for kontor, produktion og lager.
Bestil information om de erhvervslejemål, du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejeren.

Find traditionelle kontorer til leje:

Find Kontorlokaler

Er du udlejer?

Os - Kort fortalt

Kontor i Malmö?

Vil du gerne uden for København og arbejde? Så har Malmö også en lang række attraktive kontorer du kan leje dig ind i.

 

Find kontorer til leje i Malmö

Find Kontor i Malmö

Find kontor i Sverige

Leder du efter et kontorfællesskab?

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller. I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel, fx: fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Her finder du hele udvalget af alle Danmarks kontorfællesskaber, samlet nemt og gratis ét sted!

Start Et Iværksætterselskab

Er du på udkig efter at starte din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du nemt starte et iværksætterselskab på kun to timer! Læs mere om ivsstiftelse.dk

Du kan også starte et Aps nemt og bekvemt. Læs mere om Aps stiftelse.

Kommerciel Kontorrådgivning

Med virksomheden i centrum og ekspertviden inden for markedet for kontor til leje er 2move din foretrukne partner inden for kontorrådgivning. 2move ved hvad et kontor bør koste, hvorfor du er sikret den bedste kontorløsning. Kontakt 2move og hør mere om hvad de kan gøre for jer.

Uvildig Kontorrådgivning

Afhentning af affald i København, Aarhus og Odense

Skal du bruge en leverandør til at hente kontorets affald? Uanset om du skal bruge containere eller afhentning af storskrald, så henviser vi til vores partner www.junkbusters.dk

Udlejning til private

Søger du lejebolig i Danmark, så henviser vi til vores samarbejdspartner Housing Denmark. For at se deres udvalg klik her:

Køb og salg af privatboliger

Vil du købe eller sælge privatboliger, så henviser vi til mæglervirksomheden Base1.

www.base1.dk

Lav professionel erhvervslejekontrakt

Udform en professionel erhvervslejekontrakt til udlejning af dine erhvervslokaler.

Udform Erhvervslejekontrakt

Drop spildtiden. GoEdit

Hos GoEdit gør de det nemt og hurtigt for virksomheder at få rettet, opsat og redigeret tekster, billeder og meget mere.

Besøg GoEdit