Tomgangen for kontorer i København er tæt på bundnivea

08.07.2016 14:49

Kontor tomgangen

På Sjælland er tomgangen på erhvervsejendomme generelt og i det centrale af København faldet markant det seneste år - og er fortsat i fald. 

Tomgangen er på sin vej ned under otte procent, men Lokalebasen.dk’s CEO, Jakob Dalhoff, mener ikke, at der er chance for, at tomgangen vil kunne falde yderligere i dette område.

"Situationen er nu den, at ledighedsprocenten har fortsat positiv kurs mod samme meget lave niveau, som den havde i tiden op til finanskrisens udbrud i 2008. Det betyder, at især københavnske kontorvirksomheder over en bred kam ikke ret meget længere vil være i stand til at rekruttere kompetent personale til betydelige udvidelser.

Vi er med andre ord på vej ind i et marked, hvor veletablerede virksomheder fortsat vil flytte til nye kontorlokaler, men hvor nye firmaer kun i begrænset omfang vil leje ledige kontorlejemål, fordi de ikke vil kunne finde og rekruttere de nødvendige kontormedarbejdere til dem," udtaler Jakob Dalhoff til magasinet NINEtoFIVE.

Helt i bund
Som CEO for udlejningsportalen Lokalebasen.dk, der annoncer i omegnen af 4.000 ledige erhvervslokaler på landsplan, har Jakob Dalhoff dagligt fingeren på pulsen på det danske erhvervsudlejningsmarked.

"I årene frem vil vi højt sandsynligt se, at kontortomgangen i både København og i andre dele af landet fortsat vil falde, men at disse fald i mange tilfælde vil kunne ses i fremtidige konverteringer - altså tomme, ældre kontorejendomme der omdannes til moderne boliger.

Jeg mener derfor, at der er belæg for at konkludere, at den københavnske kontortomgang er tæt på at nå så langt i bund, som den reelt kan komme," siger Jakob Dalhoff.

Ifølge Lokalebasen.dk ligger kvadratmeter-prisen på et moderne kontorlejemål i København K typisk mellem 1.400 og 2.000 kr.

Lokalebasen.dk lancerede i maj sin nye tomgangsstatistik for danske erhvervslokaler, der hver måned opdateres med markedets nyeste data for ledige erhvervslejemål.

Aktuelt, med tal trukket 1. Juni 2016, ligger den gennemsnitlige tomgangsprocent for erhvervslejemål på 5,8 procent. 

Læs mere: 
Kontor-tomgangen i København nu tæt på reelt bundniveau
Se tomgangsstatistikken
Københavns omegn har den højeste tomgangsprocent

Søg efter kontorlokaler

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg både inden for kontor, produktion og lager.
Bestil information om de erhvervslejemål, du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejeren.

Find traditionelle kontorer til leje:

Find Kontorlokaler

Er du udlejer?

Os - Kort fortalt

Kontor i Malmö?

Vil du gerne uden for København og arbejde? Så har Malmö også en lang række attraktive kontorer du kan leje dig ind i.

 

Find kontorer til leje i Malmö

Find Kontor i Malmö

Find kontor i Sverige

Leder du efter et kontorfællesskab?

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller. I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel, fx: fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Her finder du hele udvalget af alle Danmarks kontorfællesskaber, samlet nemt og gratis ét sted!

Start Et Iværksætterselskab

Er du på udkig efter at starte din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du nemt starte et iværksætterselskab på kun to timer! Læs mere om ivsstiftelse.dk

Du kan også starte et Aps nemt og bekvemt. Læs mere om Aps stiftelse.

Kommerciel Kontorrådgivning

Med virksomheden i centrum og ekspertviden inden for markedet for kontor til leje er 2move din foretrukne partner inden for kontorrådgivning. 2move ved hvad et kontor bør koste, hvorfor du er sikret den bedste kontorløsning. Kontakt 2move og hør mere om hvad de kan gøre for jer.

Uvildig Kontorrådgivning

Afhentning af affald i København, Aarhus og Odense

Skal du bruge en leverandør til at hente kontorets affald? Uanset om du skal bruge containere eller afhentning af storskrald, så henviser vi til vores partner www.junkbusters.dk

Udlejning til private

Søger du lejebolig i Danmark, så henviser vi til vores samarbejdspartner Housing Denmark. For at se deres udvalg klik her:

Køb og salg af privatboliger

Vil du købe eller sælge privatboliger, så henviser vi til mæglervirksomheden Base1.

www.base1.dk

Lav professionel erhvervslejekontrakt

Udform en professionel erhvervslejekontrakt til udlejning af dine erhvervslokaler.

Udform Erhvervslejekontrakt

Drop spildtiden. GoEdit

Hos GoEdit gør de det nemt og hurtigt for virksomheder at få rettet, opsat og redigeret tekster, billeder og meget mere.

Besøg GoEdit