Sådan har erhvervsleje udviklet sig i København

07.08.2017 14:22

Stigende beskæftigelse og økonomisk fremgang for hele Danmark har medvirket til, at markedet inden for erhvervsleje i København lider. Forstået på den måde, at udlejerne har det godt, men lejerne slås om at få fat i de rester, der er tilbage. For lige nu befinder vi os på det laveste niveau i syv år. Der bliver ikke udbudt mange erhvervslejemål i hovedstaden, fordi der ganske enkelt ikke er flere - og der bliver ikke bygget nok til at mætte efterspørgslen.

Det er særligt i København og Region Sjælland, hvor det står slemt til med antallet af ledige lejemål til erhverv. Andre landsdele har nogle flere ledige, men der tegner sig et generelt billede for de danske storbyer, hvor København selvfølgelig topper listen over de mest populære steder at stifte virksomhed. Og det er naturligvis også det klart dyreste sted i Danmark.

Finanskrisen lagde mange kontorer øde

I København og Nordsjælland stod der i løbet af finanskrisen masser af ledige erhvervslejemål. Men opsvinget har betydet, at folk er begyndt at bruge penge igen, og der er flere, der starter egen virksomhed og tør satse på det frem for at være almindelig lønmodtager. De kontorer, der lå øde for bare fem år siden, er for længst besat.

København rummer intet mindre end en fjerdedel af alle landets erhvervskontorer. Men med en stigende befolkningstilvækst bliver det ikke nemmere at finde lokaler for virksomheder, der finder det attraktivt at bosætte sig i hovedstaden. Det er dels dyrere, og det kan tage meget længere tid at finde noget, hvis det lykkes, før tålmodigheden slipper op.

Et sundhedstegn med få ledige lejemål

Der er naturligvis også gode ting ved, at der er så få ledige kontorer. Der er opsving i økonomien, og det gavner hele befolkningen, at virksomhederne er begyndt at købe og sælge til hinanden igen. Der er tiltro til, at markedet er stabilt. Det gør det unægteligt sværere for nye virksomheder at finde en ledig grund i København, fordi et lavere udbud og stigende efterspørgsel er med til at øge priserne.

Vil man holde udgifterne nede til sin nye virksomhed, ser det sort ud med et kontor i hovedstaden. De hænger ikke på træerne, og skulle der endelig dumpe et ned i hænderne på en, er det ofte et dyrt bekendtskab. Det er derfor primært større og mere etablerede firmaer, der har råd til at leje i København, og de små må se tiden tålmodigt an.

Vil du gøre dig forhåbning om at finde noget ledigt, er det bedste sted at lede på diverse online ejendomsportaler, hvor der løbende bliver slået ledige lokaler op. Eller også skal du kende nogen, der har gode kontakter inden for erhvervslejemål i København. 

Søg efter kontorlokaler

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg både inden for kontor, produktion og lager.
Bestil information om de erhvervslejemål, du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejeren.

Find traditionelle kontorer til leje:

Find Kontorlokaler

Er du udlejer?

Os - Kort fortalt

Kontor i Malmö?

Vil du gerne uden for København og arbejde? Så har Malmö også en lang række attraktive kontorer du kan leje dig ind i.

 

Find kontorer til leje i Malmö

Find Kontor i Malmö

Find kontor i Sverige

Leder du efter et kontorfællesskab?

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller. I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel, fx: fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Her finder du hele udvalget af alle Danmarks kontorfællesskaber, samlet nemt og gratis ét sted!

Start Et Iværksætterselskab

Er du på udkig efter at starte din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du nemt starte et iværksætterselskab på kun to timer! Læs mere om ivsstiftelse.dk

Du kan også starte et Aps nemt og bekvemt. Læs mere om Aps stiftelse.

Kommerciel Kontorrådgivning

Med virksomheden i centrum og ekspertviden inden for markedet for kontor til leje er 2move din foretrukne partner inden for kontorrådgivning. 2move ved hvad et kontor bør koste, hvorfor du er sikret den bedste kontorløsning. Kontakt 2move og hør mere om hvad de kan gøre for jer.

Uvildig Kontorrådgivning

Afhentning af affald i København, Aarhus og Odense

Skal du bruge en leverandør til at hente kontorets affald? Uanset om du skal bruge containere eller afhentning af storskrald, så henviser vi til vores partner www.junkbusters.dk

Udlejning til private

Søger du lejebolig i Danmark, så henviser vi til vores samarbejdspartner Housing Denmark. For at se deres udvalg klik her:

Køb og salg af privatboliger

Vil du købe eller sælge privatboliger, så henviser vi til mæglervirksomheden Base1.

www.base1.dk

Lav professionel erhvervslejekontrakt

Udform en professionel erhvervslejekontrakt til udlejning af dine erhvervslokaler.

Udform Erhvervslejekontrakt

Drop spildtiden. GoEdit

Hos GoEdit gør de det nemt og hurtigt for virksomheder at få rettet, opsat og redigeret tekster, billeder og meget mere.

Besøg GoEdit