Ny undersøgelse: Flere benytter kontorhotel

24.02.2017 17:24

Servicerede kontorer - fra mindre kontorfællesskaber, coworking spaces til corporate kontorhoteller - oplever fortsat stigende popularitet verden over.
 
Mellemstore virksomheder begynder også i stigende grad at investere i kontorhotellet frem for det traditionelle kontor. Det viser ny verdensomspændende undersøgelse fra Lokalebasen.dks internationale afdeling MatchOffice, der har adspurgt over 1000 respondenter fra i alt 49 lande, her i blandt Norge. Matchoffice har flere portaler i blandt andet Finland, Sverige, Tyskland og Holland.

 
Ifølge undersøgelsen er størstedelen - nærmere 70 procent - fortsat mindre virksomheder med 1-2 ansatte. Ikke desto mindre er antallet af virksomheder med 5-6 ansatte steget med 63 procent, fra 10,3 procent i 2015 til 16,8 procent i 2016.
Hertil kommer, at antallet af virksomheder med over syv ansatte er steget med hele 100 procent fra 3,8 til 7,6 procent sidste år.
 
”Det skyldes uden tvivl, at det er blevet mere almindeligt for større virksomheder at slå arbejdsrødder i kontorfællesskaber,” kommenterer Jakob Dalhoff, CEO for Lokalebasen.dk.
 

Undersøgelsens resultater

  • 50 procent vælger fortsat et lukket kontor, mens de resterende vælger alternative kontorløsninger.
  • Antallet af lejere, der har skrevet kontrakt på en arbejdsplads i et åbent rum¸er steget med 56,6 procent – fra 10,6 procent i 2015 til 16,6 procent i 2016.
  • Mødelokaler er i dag den mest benyttede facilitet i kontorhotellet, hvilket 69,5 af de adspurgte markerede, at de benyttede. Det er en stigning på 15 procent siden 2015. 
  • Cirka 70 procent flere vælger kontorhotel efter netværksmuligheder – fra 7,9 til 13,3 procent. 

 

 
Bæredygtigt koncept
”Det er stadig primært mindre virksomheder, selvstændige, freelancere m.v., der søger arbejdsbase i et kontorhotel, men jeg er skudsikker på, at endnu flere større virksomheder vil indtage kontorhotellerne i fremtiden”.
 
Han tilføjer, at det få år tilbage højt sandsynligt ikke var en del af større virksomheders overvejelser, sådan som det i langt højere grad er i dag.  
 
”Det er ikke noget nyt koncept – det er modent og bæredygtigt, og så har det har vist sit ’proof of concept’. Derudover er det ikke længere skræddersyet til mindre virksomheder, men til alle slags virksomheder.” 
 
Den nye rapport fra MatchOffice kan ydermere fremvise en høj tilfredshed blandt undersøgelsens respondenter. Hele 60 procent understreger, at deres forventninger bliver indfriet på et højt eller meget højt niveau. Samtidig mener 42 procent, at der ikke er nogle ulemper ved deres kontorhotel.
 
”Den høje tilfredshed vil resultere i, at endnu flere også større virksomheder vil overveje kontorhotellet som løsning en ekstra gang i fremtiden som følge af word-of-mouth effekten,” vurderer Jakob Dalhoff.
 
”Derudover kan man kan man sparre, dele sin viden og altså coworke med andre virksomheder i kontorfællesskaber, hvilket kan skabe betydelig værdi. Dette er flere større virksomheder ved at få øjnene op for, og jeg formoder, at det også en af bevæggrundene til, at de prioriterer denne kontorløsning."    

Søg efter kontorlokaler

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg både inden for kontor, produktion og lager.
Bestil information om de erhvervslejemål, du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejeren.

Find traditionelle kontorer til leje:

Find Kontorlokaler

Er du udlejer?

Os - Kort fortalt

Kontor i Malmö?

Vil du gerne uden for København og arbejde? Så har Malmö også en lang række attraktive kontorer du kan leje dig ind i.

 

Find kontorer til leje i Malmö

Find Kontor i Malmö

Find kontor i Sverige

Leder du efter et kontorfællesskab?

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller. I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel, fx: fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Her finder du hele udvalget af alle Danmarks kontorfællesskaber, samlet nemt og gratis ét sted!

Start Et Iværksætterselskab

Er du på udkig efter at starte din egen virksomhed? Hos ivsstiftelse.dk kan du nemt starte et iværksætterselskab på kun to timer! Læs mere om ivsstiftelse.dk

Du kan også starte et Aps nemt og bekvemt. Læs mere om Aps stiftelse.

Kommerciel Kontorrådgivning

Med virksomheden i centrum og ekspertviden inden for markedet for kontor til leje er 2move din foretrukne partner inden for kontorrådgivning. 2move ved hvad et kontor bør koste, hvorfor du er sikret den bedste kontorløsning. Kontakt 2move og hør mere om hvad de kan gøre for jer.

Uvildig Kontorrådgivning

Afhentning af affald i København, Aarhus og Odense

Skal du bruge en leverandør til at hente kontorets affald? Uanset om du skal bruge containere eller afhentning af storskrald, så henviser vi til vores partner www.junkbusters.dk

Udlejning til private

Søger du lejebolig i Danmark, så henviser vi til vores samarbejdspartner Housing Denmark. For at se deres udvalg klik her:

Køb og salg af privatboliger

Vil du købe eller sælge privatboliger, så henviser vi til mæglervirksomheden Base1.

www.base1.dk

Lav professionel erhvervslejekontrakt

Udform en professionel erhvervslejekontrakt til udlejning af dine erhvervslokaler.

Udform Erhvervslejekontrakt

Drop spildtiden. GoEdit

Hos GoEdit gør de det nemt og hurtigt for virksomheder at få rettet, opsat og redigeret tekster, billeder og meget mere.

Besøg GoEdit